IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Дизайнът на Baldessarini и Porsche Design се връща към ретрото

Съвместната колекция за лято 2010 г. залага на ретро елементите от 70-те

10:00 | 13.08.09 г.
Дизайнът на Baldessarini и Porsche Design се връща към ретрото

Макар че лятото все още не си е отишло, погледът на онези, които се интересуват от последните тенденции в дизайна, вече се насочва към представянето и модните дефилета на колекциите за сезона есен/зима 2009 година. Две луксозни компании за дрехи имат по-далечен поглед в бъдещето и правят стъпка пред останалите, представяйки линията си за лято 2010 година. Изненадите не свършват до тук – съвместната колекция на двете дизайнерски къщи се връща в далечната 1970 година, от където черпят вдъхновение за дрехите си.

 

Сътрудничеството между Baldessarini и Porsche Design започва през 2006 година с общ проект за изработката на кожено яке. За 2010 година двете компании са подготвили още един модел кожено яке, тениска със затворена яка, поло и втори дизайн на кожено яке. Колекцията е решена в черно, бяло и титаниево сиво с елементи в червено.

 

Акцентът е поставен с вълнообразен шахматен десен тип Pascha, който наподобява флага, развяван от победителите на моторните състезания – тази шарка беше и на спортните коли на Porsche през 70-те години. Съвместната колекция ще бъде достъпна в бутиците на Baldessarini и Porsche Design от ноември тази година.

 

Дали дизайните на лято 2010 г. ще взаимстват ретро елементи от миналото предстои да разберем само след два сезона. В крайна сметка не би било чудно, имайки предвид, че модата на 40-те и 50-те заля пазара само преди няколко години с ретро слънчеви очила, високата талия на дрехите, двуредовите сака, дългите и плисирани поли, шлиферите.

 

В период на криза хората се обръщат към класическия тип тоалети, които са доказали представителния си външен вид през годините и биха свършили работа за по-дълъг период от време. Ето защо редица дизайнери заложиха на по-тъмните цветове, класическите кожени аксесоари без излишен блясък и екстравагантности, на правите, вталени и изчистени линии и по-практичните материи като памук, лен, коноп и вълна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още