IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Най-скъпата яхта в света поевтиня

Супер яхтата смъкна цената си, въпреки невероятния дизайн и свръх луксозното си обзавеждане

17:01 | 27.07.09 г.
Снимка: Luxist
Снимка: Luxist
Обявената през май тази година цена на най-скъпата, най-голямата и известна яхта в света Maltese Falcon от 138 млн. долара беше смъкната на 99 млн. долара – понижение с близо 40 млн. долара. Яхтата е обявена за продажба посредством глобалната онлайн мрежа за луксозни стоки на JamesList.
 
Луксозното плавателно средство има уникален дизайн, дълго е близо 88 метра и е построено от италианската корабостроителна къща Perini Navi по поръчка на венчър капиталиста Том Перкинс през 2006 година. Супер яхтата има революционна система за плаване DynaRig, която отваря нова страница в яхтената история – три самостоятелни и подредени една след друга с възможност за последователно използване мачти. Върху тях се опъват цели 15 платна с обща площ от 25,791 квадратни фута, които допринасят както за неподражаемия вид на яхтата, така и за изключителната маневреност и рекордна скорост, която може да достигне тя – да прекоси Атлантическия океан за 10 дена.
 
Супер яхтата има 12 каюти за гости, всичките свръх луксозни с дизайнерско обзавеждане и неподражаем стил. Яхтата се спуска на пет нива под палубата, като между някои от етажите подът е прозрачен. Големите размери на плавателното средство позволяват наличието на отделен салон за 50-инчовия плазмен екран, който е част от обзавеждането на яхтата, както и трапезария, която за удоволствие на пътуващите може да бъде изнесена на една от палубите.
 
Салонът за управление е с кожени мебели, съчетани с метал и дърво, съобразен с техническите нужди за дълги пътувания. Освен каютите за гости, яхтата има и четири апартамента, които могат да се преостроят в две големи VIP помещения, всяко със собствена баня и 42 – инчов плазмен екран. Луксозният кораб предвижда място и за 16 – членен екипаж, който да се грижи за гостите.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:44 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още