IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кейт Мос на търг – гола

От 16 хил. долара започва наддаването за най-скъпите снимки на моделката. За желаещите да се включат - търгът започва на 1 юли

11:11 | 25.06.09 г.
Luxist
Luxist

На първи юли аукционната къща Christie's в Лондон ще направи търг на фотографска колекция от зашеметяващи голи снимки на Кейт Мос, направени от известния фотограф Чък Клоуз.


Снимките са направени през 2003 г. и се оценяват на 11 500 – 16 000 долара, но се очаква цената да се вдигне допълнително.


Фотографиите са в ограничен тираж от 11 до 25 копия на брой, като цената на някои достига до 4 500 долара.

 

През 2007 г. списание Forbes нареди Кейт Мос на второ място сред 15-те най-богати модели в света с годишен доход от 9 млн. долара.

 

За първи път Кейт Мос се появява на кориците на модни списания в далечната 1988 година. Тя е едва на 14 години, когато на летище в Ню Йорк я забелязва Сара Дукас от модната агенция Storm Model Management.


През 1990 година Мос е обявена за анти-супер модел заради контраста си със супермоделите по това време Синди Крауфорд, Клаудия Шифър и Наоми Кембъл, които са високи, слаби и с по-съразмерни форми. Това обаче не й попречва да изгради блестяща кариера, да стане име на модните подиуми.

В началото на тази година красавицата влезе и в списъка на най-богатите хора във Великобритания, като спечеленото от нея на година вече се оценява на 40 млн. паунда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:57 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още