IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Странният случай на Belstaff и Брад

Известната дизайнерска фирма се отдаде на благотворителност с Брад Пит и фондацията му Make It Right след съвместната им работа в „Странният случай на Бенджамин Бътън”

16:42 | 02.06.09 г.
Брад Пит с дизайнерско яке на Belstaff
Брад Пит с дизайнерско яке на Belstaff
Изглежда, че британската марка Belstaff, прочута като марката на холивудските звезди, има повод за гордост тази седмица, съобщава Vogue. И то не само за това, че работиха с известната дизайнерка на сценични костюми Жаклин Уест по филма „Странният случай с Бенджамин Бътън“, а и с това, че спечелиха номинация за Оскар за най-добър дизайн на костюм.
 
С 85-годишния си опит и неоспоримия си дизайнерски подход Belstaff е логичен избор за изработката на сценичните костюми във филма. Брандът е обличал доста голям брой звезди и то за големи филмови продукции, най-известните от които са: Том Круз за „Мисията невъзможна“, Том Ханкс за „Шифърът на Леонардо“ и Кевин Спейси за „Супермен се завръща“.
 
Проследявайки 80-те години от живота на Бенджамин Бътън (Брад Пит), на дизайнерите се налага да направят 125 различни костюми, които да пасват на всяка епоха и да изглеждат достатъчно достоверно, за да грабнат вниманието на зрителя.
 
Три от кожените якета, които носи Брад Пит във филма, вече са в интернет и могат да бъдат поръчани, предстои излизането и на останалите модели.
 
Говорител на компанията коментира, че в момента се работи по специална "Timeless" колекция, парите от продажбите на която ще бъдат дарени за подпомагане на проекта по повторното застрояване на Ню Орлианс след урагана Катрина, където всъщност са заснети и повечето сцени от филма.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:13 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още