IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Investcorp придоби контрол над италианския производител на дрехи Corneliani

Инвестиционната къща се сдоби с дял от 55% за около 100 млн. долара

17:57 | 21.06.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Corneliani Facebook page</em></p>

Снимка: Corneliani Facebook page

Инвестиционната къща от Бахрейн Investcorp Bank, която се прочу със серия от придобивания на компании за висок клас стоки през 80-те години, като Gucci и Tiffany, обяви, че е купила 55% дял от италианския производител на мъжко облекло Corneliani, пише Bloomberg.

Тя е придобила дела от съоснователя на компанията Карлалберто Корнелиани и от други членове на фамилията в сделка, която оценява бизнеса ѝ на около 100 млн. долара, обяви Хазем Бен-Гасем, който ръководи европейските корпоративни инвестиции на Investcorp. Фамилията е запазила за себе си останалите 45%.

Основаната през 1958 г. Corneliani произвежда мъжки костюми и ежедневни облекла, които се продават в 68 държави в повече от 980 магазина, включително в Harrods, Saks Fifth Avenue и Bloomingdale’s.

През миналата година приходите на компанията достигнаха 110 млн. евро (124 млн. долара), но през последните години не са отбелязали растеж, подобно на тези на много други производители на луксозни стоки, коментира Бен-Гасем.

"Нашият план, който не е много различен от това, което направихме с много други потребителски марки, които притежаваме, е да действаме като катализатор за развитието на бизнеса в международен план“, особено в Северна Америка, разкри още той.

84-годишният Карлалберто Корнелиани се оттегли от поста главен изпълнителен директор в понеделник, когато сделката беше завършена. По думите на Бен-Гасем наследникът на позицията ще бъде обявен скоро.

Investcorp, която има офиси в Лондон, Ню Йорк и Близкия изток, управлява около 11 млрд. долара капитал. Преди сделката за за Corneliani, тя направи две придобивания на европейски компании миналата година. Тя придоби производителя на ски екипировка POC Sweden за 60 млн. долара през декември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:20 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още