IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon се готви да пусне собствена модна марка?

Малко вероятно е компанията да се насочи към пазара на луксозни стоки

15:50 | 17.02.16 г.
<p>
	<em>Снимка: www.pixabay.com</em></p>

Снимка: www.pixabay.com

Amazon е стъпка по-близо до пускането на своя собствена марка дрехи, твърди модният новинарски сайт WWD.

Според него Amazon е започнала да наема повече хора в екипа на Amazon Fashion Private Label напоследък, включително има открита позиция за мениджър, който е настроен предприемачески, аналитично и да е силно мотивиран. Той ще се присъедини към екипа “за да стартира нови висококачествени продукти” за клиентите по цял свят, пише Business Insider.

В описанието на позицията се посочва още, че става дума за експерт в избирането на фабрики по света, които могат да доставят продукти с високо качество и на определена цена.

Друго описание под обява за старши софтуерен интеженер описва амбициите на Amazon в сферата на модата в малко повече детайли: “Когато мислите за купуването на нови дрехи, обувки, часовници и бижута, сещате ли се за Amazon? Все още не? Добре, ние ще променим това”.

Това не е първият път, в който се чуват слухове, че Amazon пуска собствен моден бранд. Миналата година BuzzFeed писа, че американската компания може да влезе в модния бизнес със своя марка. Изданието се позова на вицепрезидента на Amazon Джеф Юрчисин, който отговаря за бизнеса с дрехи.

Освен това Amazon придобива онлайн магазини за модни стоки като ShopBop, MyHabit и EastDane. Миналата година Amazon спонсорира Седмицата на мъжката мода в Ню Йорк за първи път, сочи друга статия на WWD.

Малко вероятно е Amazon да се насочи към пазара на луксозни стоки. Джени Пери, главният маркетинг директор на модното подразделение на Amazon, заяви в интервю миналата година, че навлизането в луксозния сегмент не представлява интерес за компанията, защото тя е по-фокусирана към по-голяма база от потребители. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:53 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още