IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво обичат да правят богатите?

Ново проучване разкрива колко телевизия гледат заможните хора, как възпитават децата си и кога започва денят им

17:55 | 02.02.14 г.
<p>
	Бил Гейтс, Снимка: <em>Ройтерс</em></p>

Бил Гейтс, Снимка: Ройтерс



От проучването, в което са анкетирани 233 заможни и 128 бедни хора, става ясно, че много по-често богатите обичат да съставят списък с предстоящите си ежедневни задачи, да се събуждат най-малко три часа преди работа, да слушат аудио книги докато пътуват, да четат повече от половин час дневно и др.

Оказва се, че те са и по-здрави. Богатите ядат по-малко храна от ресторанти за бързо хранене и тренират повече. Те гледат телевизия максимум по час на ден, а що се отнася до риалити програмите, разликата спрямо бедните хора е огромна. Над 75% от последните обожават такива предавания.

При оттглеждането на децата навиците на двете социални групи също се различават драстично. Богатите учат децата си по-често на добри практики за постигане на успех в живота, поощряват ги да полагат доброволен труд, както и да четат поне две нефантастични книги на месец.

Поставяне на цели

67% от богатите хора обичат да си записват целите, които искат да постигнат. При бедните процентът е едва 11 на сто. Подобно е съотношението и в категориите фокусиране в постигането на определена цел, убеденост, че човек се учи докато е жив, както и че добрите навици отварят различни възможности и обратно.

Къде живеят?

Най-много милионери има в Токио (461 000), Ню Йорк (389 000), Лондон (281 000), Париж (219 000), Франкфурт (217 000), Пекин (213 000), Осака (190 000), Хонконг (187 000) и Шанхай (166 000).

Най-висок процент жени сред мултимилионерите има в Португалия - 23.8%. В световен мащаб дамите са 10%, а най-малко са в Япония – 3.7%.

68% от 400-те американци, класирани от Forbes, се смятат за самоиздигнали се милиардери, което означава, че сами са изкарали състоянието си, а не са го наследили. В тази графа води Джон Пол Деджория (4 млрд. долара), който е живял в колата си, докато е продавал козметичните продукти Paul Mitchell от врата на врата. Телевизионната водеща, която е израснала в изключителна бедност - Опра Уинфри (2.9 млрд. долара), е втора, а със състоянието си от 2 млрд. долара трети се нарежда собственикът на Starbucks - Хауърд Шулц.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още