IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Десет промени в пътуването в самолет през 2014 г.

Повече сигурност, по-високи и повече такси, Wi-Fi на борда, но и по-тесни седалки

14:34 | 03.01.14 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Getty Images News</em></p>

Снимка: Getty Images News

Евтините полети през Океана се завръщат

Американците с дълга памет си спомнят как преди повече от 30 години бе възможно да се прелети Океана до Европа със Skytrain на Фреди Лейкър само срещу 199 долара. Сега цената е много по-висока, но на сцената се завръщат нови евтини авиокомпании, включително Norwegian Air Shuttle и Wow Airlines. Тайната им е в използването на самолети с по-нисък разход на гориво, които според тях значително ще понижат цените спрямо нормалните превозвачи. 

Сами разпечатваме етикетите си за багаж

Представете си, че можете сами да разпечатате и поставите етикетите за багажа си, като си спестите още една стъпка на летището. Тази технология вече се предлага експериментално от компании като Iberia и Lufthansa. В САЩ обаче процесът се забавя от опасения относно безопасността на багажа.

Плащаме повече такси

И през 2014 г. ще продължи изобилието от такси, особено на фона на пускането на още повече продукти и услуги от страна на авиокомпаниите, за които клиентите са готови да плащат. Превозвачите обаче може и да ударят на камък, ако се опитат да вдигнат цените директно - на фона на консолидацията в бранша антитръстовите опасения във Вашингтон нарастват, така че правителството следи ценообразуването доста по-строго. Друг фактор, който може да възпрепятства опитите за вдигане на цените, е по-голямата конкуренция от страна на по-евтините авиокомпании.

Идват разговорите по телефона в самолета

Властите в САЩ изглежда се канят да позволят на пътниците да се обаждат по телефона, докато са в самолета. Някои пътници обаче твърдят, че са твърдо против опцията да слушат как човекът, седящ до тях, бъбри през цялото време. Така че вероятно решението дали да бъде премахната сегашната забрана ще зависи от самите компании.

Частните самолети стават по-достъпни

Благодарение на "ултра-леките" самолети някои оператори ще могат да предлагат редовни полети на частни самолети на цена, малко по-висока от тази в първа класа. Освен това фирми за споделяне на самолетно пространство като JumpSeat също набират клиенти. Не очаквайте обаче луксозни полети като в Gulfstream - някои от тези ултра-леки самолети са и ултра-тесни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 2
xkm
преди 10 години
Какво ни интересуват промените в американските авиокомпании ? Колко от тях летят до България ? Колко българи ги ползват ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още