IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Kering преговаря за продажбата на онлайн бизнеса си

Компанията иска да се фокусира върху бизнеса с луксозни стоки, след като La Redoute не успя да устои на агресивните си конкуренти

13:57 | 05.12.13 г.
Kering преговаря за продажбата на онлайн бизнеса си

Kering води ексклузивни преговори за продажба на бизнеса си за онлайн търговия La Redoute, съобщава Financial Times. Това ще позволи на компанията да се съсредоточи изцяло върху дейностите си, свързани с луксозни стоки.

Фирмата, която притежава Gucci и Bottega Veneta, обяви, че е решила да се фокусира върху преговори с Натали Бала - главен изпълнителен директор на La Redoute, и Ерик Куртиел - главен административен директор на компанията-майка на La Redoute, Redcats.

Решението на Kering приближава компанията още по-близо до завършването на транформацията ѝ - процес, който според анализаторите изисква продажбата на губещата La Redoute.

La Redoute продава разнообразни продукти - от мебели до дрехи, но напоследък не успява да устои на конкуренцията на агресивните търговци на продукти с големи отстъпки в мрежата, отбелязва изданието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:46 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още