IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ralph Lauren отчете силни резултати, но предупреди за трудности

Заради проблемите на световната икономика потребителите свиват разходите, посочват от модната компания

19:26 | 08.08.12 г.
Автор - снимка
Създател
Ralph Lauren отчете силни резултати, но предупреди за трудности

Ralph Lauren понижи прогнозата си за приходите през настоящото тримесечие на годината. Това предизвика разпродажби на акциите на компанията, макар за последното тримесечие печалбата и приходите да надхвърлят предварителните прогнози, пише Ройтерс.

Компанията за продажба на дрехи и модни аксесоари обяви, че очаква спад на приходите с около 5% през третото тримесечие на годината, което е второ от фискалната година на компанията.

През миналото тримесечие Ralph Lauren са постигнали 5,1% ръст на печалбата на годишна база до 193,4 млн. долара, или 2,03 долара на акция. Година по-рано положителният резултат бе 184,1 млн. долара, или 1,90 долара на акция, а предварителните прогнози бяха за спад до 1,78 млрд. долара.

Приходите на веригата са се увеличили с 4,4 на сто до 1,59 млрд. долара.

Въпреки стабилното представяне инвеститорите се уплашиха от внимателната позиция на мениджмънта и някои негативни коментари относно влиянието на състоянието на световната икономика върху потребителските разходи и приходите на компанията, коментира за Ройтерс Питър Уолстром, анализатор в Morningstar.

„Изгледите за потребителските разходи и глобалната икономика остават изпълнени с предизвикателства и ние планираме дейността си според това”, обясни главният оперативен директор на Ralph Lauren Роджър Фара.

След отчета акциите на компанията се движеха със спад на цената от над 6 на сто, но постепенно настроенията се стабилизираха и понижението се стопи до 2,4 на сто до 149,4 долара за акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:23 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още