IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

18-каратов телефон съблазнява богаташите

Бижуто в лимитирана серия струва 42 000 евро, а вариантът от стомана ще се продава за 7200 евро

16:59 | 14.09.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	42 000 евро ще струва златното устройство.<em> Снимка:&nbsp;&AElig;sir&nbsp;</em></p>

42 000 евро ще струва златното устройство. Снимка: Æsir 

Той няма камера и връзка с интернет и така с него не може да се плащат електронни писма, нито да се навигира или дори да се играят игри.

Всъщност струващият 57 400 долара (42 000 евро) мобилен телефон  Æ+Y на датската компания Æsir е без никакви екстри, но за сметка на това е изработен от 18-каратово злато, съобщава Ройтерс.

Скандинавската компания се надява да продава телефоните от ограничената серия по 42 000 евро на московския моден елит. Телефонът е без допълнителни апликации - имейл, игри, фотоапарат или навигационна система, защото е предназначен за най-богатите. Те имат персонал, който да се грижи за програмата, пощата и пътуването им.

„Това не е играчка, а колекционерска вещ. Хората обичат да колекционират например часовници, а дизайнерските телефони засега са празна ниша", каза основателят на компанията Томас Йерсен.

„Москва все повече се превръща в съвременен културен град. Преди време хората там имаха само пари, но сега вече имат и стил“, казва Матиас Раяни, мениджър продажби.

Разработването на модела е отнело три години. Сега Æsir планира да създава нов модел на всеки 18 месеца, а от класическия модел ще произведе не повече от 5000 броя. Златният му вариант ще се продава за 42 000 евро, а 7200 ще струва по-евтиният вариант от неръждаема стомана. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още