IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Хотели на суперлативите по света

Всеки може да отседне на много места по света, но в тези десет хотела - на рекордно ниво

16:48 | 19.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Това е най-скъпата хотелска стая в света -&nbsp; кралският апартамент на женевския хотел President Wilson струва 40 000 евро на вечер. <em>Снимка:&nbsp; President Wilson</em></p>

Това е най-скъпата хотелска стая в света -  кралският апартамент на женевския хотел President Wilson струва 40 000 евро на вечер. Снимка:  President Wilson

По света има огромен брой хотели, но десетина от тях се открояват поради различни причини. Германският Financial Times представя някои от тях.

Най-високият

От края на март 2011 г. рекордът за най-висок хотел в света е за хотел Ritz-Carlton в Хонконг, който се разполага между 102-рия и 108-мия етаж на хонконгския Световен търговски център. Със своите 118 етажа и 184 метра сградата е четвъртата по височина в света.

Най-скъпият

Според туристическият сайт lastminute.de нощувка в кралския апартамент на женевския хотел President Wilson струва 40 000 евро. Срещу тази цена гостът получава площ от 1600 квадратни метра.

Най-големият

Градът на хазарта Лас Вегас чупи множество рекорди, но хотел Venetian е най-големият в света, предлага 7000 стаи и имитация на венецианския мост "Риалто", под който плават гондоли.

Най-дългият

Emirates Palace, който принадлежи към групата Kempinski, всъщност е не толкова хотел, колкото истински дворец. Той заема 1 км от плажната ивица на Абу Даби.

Най-луксозният

Високата 300 метра сграда на дубайската сграда Burj Al Arab с форма на издуто от вятъра корабно платно е един от символите на амбициите на емирството. Хотелът е първият седемзвезден в света, като идеята за двете допълнителни звезди не е на маркетинговия отдел, а на журналист.

Най-големият басейн

Тази категория е спорна - курортът Сан Алфонсо дел Мар в Чили има изкуствена лагуна със солена вода, но пък хавайският Гранд Уайлеа (Grand Weilea) разполага с девет басейна и водни пързалки, огромен басейн на шест нива и първият в света воден асансьор.

Басейн на най-голяма височина

Да плуваш на 195 метра над покривите на Сингапур е истинско приключение. Басейнът на хотел Marina Bay Sands със своите 151 метра дължина е най-големият от своя тип и предлага несравнимо усещане за "плуване в облаците".

Най-малкият

Според книгата на рекордите "Гинес" това е тризвездният хотел Punta Grande на канарския остров Ел Иеро - съществува от 17-ти век и предлага само 4 стаи и рибен ресторант.

Най-старият

Хотел Clementin в старата част на Прага е създаден през 14-ти век и е широк едва 3,28 метра.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още