IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оцениха най-скъпата чанта в света

Диамантеният аксесоар се продава за 3,8 млн. долара и ще влезе в Книгата с рекорди на Гинес

17:33 | 01.03.11 г.
Оцениха най-скъпата чанта в света

Когато става въпрос за мода, и то за висша мода, диамантите и бижутата веднага влизат в списъка с предпочитани от дизайнерите средства за превръщането на модела им в по-екстравагантен и желан от хората.

Бижутерска къща в Дубай представи най-скъпата чанта в света, оценена на 3,8 млн. долара, съобщава Ройтерс. Направеното във Франция бижу-аксесоар е известно като чантата с 1 101 диаманта. Точният брой на скъпоценните камъни обаче е доста по-голям, а направата е отнела малко по-малко от 9 000 часа на ювелирите.

Дамският аксесоар, който може да замести всяко друго бижу по тялото на притежателката си, е във формата на сърце и има 4517 бели, жълти и розови диаманти. То изглежда така, сякаш е излязло от приказките и олицетворява перфектната работа и майсторството на бижутерите, които са вложили доста ръчен труд, за да го сътворят.

Диамантеното сърце с практично приложение дори ще влезе в Книгата с рекорди на Гинес, а по думите на създателя му - дизайнера Робърт Муавад, единственото, което остава след това признание, е то да си намери и купувач.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:40 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още