IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започна лондонската седмица на модата

Дефилетата ще минат под знака на предстоящата сватба на принц Уилям и Кейт Мидълтън

17:30 | 18.02.11 г.
Започна лондонската седмица на модата

След Париж, Милано и Ню Йорк и в британската столица започна традиционната Седмица на модата, съобщиха световните информационни агенции.

Първи колекцията си за следващата есен и зима представи дизайнерът Пол Костело. Проектираното от него облекло предизвиква ведро настроение и оптимизъм. Повечето манекенки носеха тоалети с форма на пончо и къси поли в комбинация с подходяща къса връхна дреха. В колекцията преобладават ярките цветове - жълто, оранжево, червено.

Колкото до мъжкото облекло, вниманието привлякоха виненочервени якета от кадифе и оранжеви панталони.

Лондонската седмица на модата ще мине под знака на предстоящата сватба на принц Уилям и Кейт Мидълтън. Очаква се тоалетите, които Кейт ще носи на сватбената церемония и на вечерното парти, да повлияят върху женската мода. Мидълтън обеща да поднесе изненада на бъдещия си съпруг и на публиката. За тази цел подробностите, свързани с булчинската й рокля, ще бъдат пазени в тайна до самата сватба. Бъдещите тоалети на Кейт обаче могат да бъдат повлияни от тенденциите, които ще бъдат демонстрирани на сегашната Лондонска седмица на модата.

Кейт често носи облекло, проектирано от лейбъла Issa London. Затова представянето на колекцията му се очаква с интерес.

Ще бъдат показани също колекциите на Burberry, Вивиан Уестууд, Julien McDonald, Пол Смит. Планирано е 170 модни дизайнери от Великобритания и чужбина да представят колекциите си в рамките на дефилетата в Лондон.

Лондонската седмица на модата не може да бъде сравнявана с тези в Милано, Париж и Ню Йорк, но е смятана за форум, на който млади дизайнери разкриват креативността си и показват ексцентрични колекции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:09 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още