IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шоу с Катрин Деньов спретна Жан-Пол Готие на ревюто си в Париж

Преобладаващо черно и много стил показа дизайнерът на ревюто си във френската столица

12:30 | 27.01.11 г.
<p>В преобладаващо черно Готие представи нестандартните си виждания за следващия моден сезон. <i>Снимка: БТА</i></p>

В преобладаващо черно Готие представи нестандартните си виждания за следващия моден сезон. Снимка: БТА

Веднъж на четири години за няколко месеца отвсякъде се чува, че „светът е футбол“. Едва ли целият свят, но със сигурност Франция и столицата й в момента са подвластни изцяло на магията на модата заради Седмицата на модата в Париж. Стихията и емоцията от множеството „мачове“ на именити дизайнери, по време на които се показват новите модни тенденции за пролет/лято 2011, се усещат в залите за ревюта, зад подиумите, по време на самите дефилета и в изказванията на дизайнерите.

На сцените един след друг излизат известни и не толкова популярни майстори на дрехите. В поредния ден от модната седмица е ред и на Жан-Пол Готие и модна къща Valentino, които представиха колекциите си за сезона пролет/лято 2011 г., съобщиха АП и АФП.

Облеклата на Готие не бяха показани на музикален фон, а при всяко излизане на манекенка на подиума бе пускан аудиозапис с гласа на Катрин Деньов, който даваше някои подробности за проектирането и ушиването на дрехата. По думите на самия дизайнер идеята е била на актрисата.

„С нея разговаряхме за първите ми колекции, които бяха представени именно по този начин. Винаги съм искал дефилетата да напомнят шоу."

Колекцията е вдъхновена от света на френския кан-кан и пънк модата в Лондон. Представени бяха тесни рокли, украсени с воали в бяло и морско синьо. Тоалетите са силно пристегнати на талията.

Вниманието привлякоха също черни копринени тренчкоти. Всъщност черното е преобладаващият цвят в колекцията - показани бяха черни кожени якета, широки панталони и поли с украса от копчета тик-так. Елегантна рокля е съшита от парчета органза в синьо, тюркоазено, червено и бяло върху тюл. Булчинската рокля с дълъг черен шлейф пък бе носена от манекена Андрей Пежич.

Деньов и испанският режисьор Педро Алмодовар бяха сред знаменитостите, присъствали на дефилето.

Мария-Грация Кюри и Пиер Паоло Пичоли пък представиха проектираните от тях облекла за модна къща Valentino. Преди две години те показаха първата си колекция висша мода за модната къща след оттеглянето на Валентино Гаравани.

Рокли в бежово и в цвят слонова кост напомнят модата през 70-те години на миналия век. Често използвани са дантелата и шифонът. Интерес предизвикаха също дългите рокли с издути ръкави и коктейлните рокли, които лесно се обличат и събличат. Те сякаш свидетелстват за баланса между удобно и привлекателно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още