IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Чарлз носи обувки, ушити с кожа от 18-ти век

Примерът бил даден в защита на призива на престолонаследника да се намалят енергийните разходи, в това число и в модата

09:40 | 03.09.10 г.
Престолонаследникът сам дава пример за това, че няма нищо лошо да се носи и по-старо облекло, с ботинките си. Снимка: Белия дом
Престолонаследникът сам дава пример за това, че няма нищо лошо да се носи и по-старо облекло, с ботинките си. Снимка: Белия дом

Наследникът на британската корона, принцът на Уелс Чарлз призова света на модата да намали енергийните разходи в рамките на глобалните усилия в борбата с климатичните промени, предаде ИТАР-ТАСС. Чарлз препоръча да се носят дрехи от преработени суровини в статия в списание Vogue, съобщава Daily Express.

Принцът довери, че по тази причина предпочита да носи дрехи, ушити преди няколко десетилетия. „Старите дрехи са по-удобни - можеш да ги облечеш по различни поводи“, отбеляза Чарлз.

„Притежавам боти, изработени от кожа, която е била намерена в потънал през 18 век кораб. Те наистина нямат износване и ми служат до ден днешен“, допълни той.


Както уверяват британски историци, тези боти на Чарлз са изработени през 1987г. от кожа, превозвана от холандски кораб, който потънал през 1786г. в пристанището на Плимут в областта Корнуол в югозападната част на Англия.

 

Останки от кораба бяха намерени от подводничари през 1973г. На Чарлз, който е и херцог на Корнуол, принадлежат всички потънали в тази акватория кораби, заедно с товарите им.

Принцът разрешил на подводничарите да продадат намиращите се на борда на кораба кожи, за да се финансира изследването на този плавателен съд. В замяна му били подарени първите ботинки, изработени от въпросните кожи.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:19 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още