IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бижута на Жаклин Кенеди на търг

Макар и направена от изкуствени перли и диаманти, една от огърлиците на Жаклин бе продадена за 36 хил. евро

09:11 | 17.08.10 г.
Снимка: Sxc.hu
Снимка: Sxc.hu

Бижута на съпругата на 35-тия президент на САЩ Джон Кенеди – Жаклин, бяха продадени на търг във Великобритания преди няколко дни, съобщава Lenta Ru. Организатор на търга е аукционната къща Bonhams.

Според информация на нейния официален сайт за продажба са били предложени три ювелирни произведения, които са били собственост на госпожа Кенеди.

Става дума за обици от изкуствени перли и диаманти, както и две огърлици, изработени от изкуствени перли. Едната от тях - с цвят на шампанско - Жаклин Кенеди е носила на прием в чест на индийския премиер Джавахарлал Неру.

Това колие се е оказало и най-скъпото сред бижутата от колекцията на Кенеди – за него са дадени близо 36 хил. евро въпреки факта, че не е направено от естествени перли и е украсено с изкуствени диаманти.

Друга, по-скромна огърлица, е била продадена за близо 7 хил. евро, както и обиците, които били оценени на повече от 19 хил. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още