IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъжките чанти се превръщат в мейнстрийм

Ключовете и портфейла отдавна не са единствените вещи, които съвременният мъж носи със себе си в ежедневието

14:10 | 29.06.10 г. 1
Мъжките чанти се превръщат в мейнстрийм

Дните, в които мъжете носеха вещите си в джоба, отдавна отминаха.

Днес към вещите от първа необходимост вече спадат iPad, BlackBerry, преносимите компютри и MP3 плейърите, които, заедно с ключовете и портфейла, съвсем не се побират в задния джоб.

През годните мъжете с чантички са били обект на подигравки неведнъж и два пъти. С нарастването на броя на преносимите хай-тек устройства обаче мъжката чанта се превръща в нещо повече от моден аксесоар – тя става необходимост в ежедневието на силния пол. Добрата новина е, че вече има и по-голям избор.

Според стилиста Фернандо Бараза чантите за мъже имат един голям проблем и той е, че този аксесоар се приписва от години на жените и домакините, а истинският мачо не би си позволил да го видят с дамски аксесоар.

"Очевидно обаче чантата не е само дамски аксесоар и това, че някой мъж е практичен, не значи непременно, че е гей“, казва Бараза пред Sidney Morning Herald..

Стилистът има чанти за всякакви поводи и адмирира идеята за мекото кожено калъфче, в което човек може да сложи нетбука си и да го носи под ръка.

„Пощальонската чанта“ е друг особено популярен модел мъжки чанти. Те са големи и обикновено имат регулируема каишка за през рамо.

Голям плюс на мъжките „пощальонски“ чанти е, че обикновено се правят от кожа и поради това са особено универсални. Те са подходящи както за вечерно излизане с приятели, така и за в офиса. Само внимавайте да не прекалите с вещите, които ще сложите вътре – чантите наистина побират много и може да се окаже непосилен товар за плещите ви... в буквален смисъл.

Подобно на много представители на силния пол, модният дизайнер Алвин Манало, чийто бранд St Augustine Academy е силно повлиян от музикалната сцена, също се е снабдил с универсална чанта за всякакви поводи. Тя е с черен принт на крокодилска кожа, предназначена е за лаптоп и има опция за отстраняване на презрамката за през рамо.

Здравината и надеждността са ключови за Манало. Дизайнер през деня и DJ през нощта, той не се разделя със своите MacBook, iPod, CD-та, преносим твърд диск, ноутбук, цифров фотоапарат и слушалки.

„Малките чанти настина изглеждат дамски. Колкото по-голяма, толкова по-добре. Не бива и да е много цветна и декорирана. Имам няколко приятели, които ходят с чанти под формата на докторски куфарчета – това е новата мода според мен“, казва Маноло.

Марките, които и тримата мъже препоръчват като модели, цени и качество, са STM, Mossimo, Burberry и Louis Vuitton.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:36 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
forexar
преди 14 години
"мейнстрийм" ? ! ... Ауууууу каква хубава българска дума :) .. Много е приятна!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още