IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Roberto Cavalli с юбилеен логотип

Дизайнерът празнува 40-годишнина с празнично лого

11:31 | 28.06.10 г.
Roberto Cavalli с юбилеен логотип

В продължение на 40 години италианският дизайнер Роберто Кавали създава колекции от стилни дрехи с лейбъла Roberto Cavalli. За да отбележи годишнината, свързана с живота на марката, дизайнерът е решил да пусне специално юбилейно лого.

"Това лого е проектирано в духа и стила на Кавали. Познатите на всички инициали RC са разположени във вътрешността на кръг, който е символът на съвършенството. Цифрите, които формират символа, са поредният елемент, който показва стремежа на дизайнера към съвършенство. Емблемата е изрисувана така, че да напомня древен символ, свързан с Венера, която според митологията се е еквивалентът на Афродита, богинята на красотата и любовта.

Безспорно е, че модният дизайнер Роберто Кавали е световно известен. Дрехите му са в гардероба на много публични личности и знаменитост. Дизайнерът стартира кариерата си продавайки тениски, но благодарение на таланта и упоритостта си достига върховете, към които се стремят всички в модния бранш.

Днес модна къща Roberto Cavalli произвежда дрехи, обувки, бижута, парфюми и аксесоари. Младежката линия е кръстена Just Cavalli и в нея дизайнерът показва, че може да е актуален и модерен не само в класическата мода, но и да влезе в гардероба на тийнейджърите. Дрехите за най-малките се продават с марките за момичета и момчета Roberto Cavalli Angels и Roberto Cavalli Devils.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:20 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още