IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Духовната енергия на Samsara

Колекция гривни съчетава древни будистки техники за запазване на енергията

09:24 | 28.06.10 г.
Духовната енергия на Samsara

Нова колекция от гривни, която олицетворява висша форма на ювелирното изкуство, демонстрация на съвременните технологии и автентични материали, представи марката Samsara.

Историята на бранда започва през 1997 г. в Дания, когато бижутерите Майа Стейдж и Ерик Егерс Лура купуват старинни будистки колиета и мъниста. Десет години по-късно те създават първата и абсолютно уникална гривна Samsara – design с ярки и колоритни цветове и с преплетени в нея стари мъниста. Гривната жъне огромен успех, а колекцията е разпродадена за два месеца.

Днес двамата дизайнери продължават да творят оригинални бижута. Материалите за всеки един от моделите им са подбрани специално. Мънистата, които се използват за създаването на гривните, са били част от ритуали на будистки молитви и са пълни с паметта на вековете, историята и хармонията на храмовете.

При създаване на гривните Samsara използват специални конци и Възелът на мъдростта, с помощта на който старинните материали са вплетени в съвременните елементи и придават индивидуалност на изделията. Често срещано в гривните е присъствието на двете противоположности Ин и Ян, символизиращи баланса на Небето и Земята.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още