IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Клубна мода 2010

Дрехите за нощен живот трябва да са здраво закрепени за кръста и врата – останалата част може да пада свободно върху тялото

11:45 | 09.06.10 г.
Клубна мода 2010

Нощните клубове стават популярни за първи път в Америка в края на 30-те и началото на 40-те години. Благодарение на тях е свършил дългият и скучен период, когато дамите са се движели навсякъде в тежки и неудобни рокли, а мъжете са се събирали отделно от тях на чаша уиски или пунш и са разговаряли с часове.

Идеята на нощния клуб е коренно различна - тук се появява възможността човек да даде воля на вътрешната си енергия, да се почувства разкрепостен, да общува свободно с други хора – а за всичко това не без значение са и дрехите – леки, удобни и секси.

Първите нощни клубове в САЩ били нелегални и работели тайно. В Париж, в средата на 50-те години, за първи път са използвани цветни фойерверки в клуб Whisky a Gogo. Така се оформя и първата диско клубна обстановка – мека светлина, традиционно сивите дрехи за заменени с цветни, светли и бляскави материи, украсени с много пайетки и платове с ликра. В Съветския съюз и страните от социалистическия блок (включително и Българя) преди 80-те нощните клубове са били сериозно порицавани от всички официални младежки списания и са били смятани за благодатна за развиване на антисъветски настроения среда.

Мнозина смятат, че една вечер в нощен клуб може да накара човек да релаксира по-добре от колкото цял месец отпуска. Единственото, което трябва да знаете, е някое добро място и да притежавате умението да се забавлявате на музиката.

Както всяко друго място от ежедневието, така и клубовете, имат своя модна линия и дрес код. Модата се отличава от кежуал стила – там е добре да носите по-ярки, цветни и разголени модели, тъй като светлината е доста приглушена, а е напълно вероятно да ви стане топло от танците.

Клубните дрехи трябва да са ярки и ефирни, иначе рискувате да останете незабележими в тъмното и да се разгорещите прекалено от танците.

Какви трябва да бъдат дрехите, с които да идем на клуб? Без съмнение ярки, иначе рискувате да се окажете незабележими в тъмното – подходящи цветове са зелено, розово, жълто и бяло. Дрехата трябва да е ефирна – не става въпрос за предизвикателно облекло, а за това, че по време на танците бързо ще ви стане топло – поради това не бива да се носят тежки материи.

Имайте предвид, че при танц дрехите изглеждат по съвършено различен начин, от колкото когато се движите спокойно в тях. Ето защо не пропускайте да направите едно две резки движения в магазина, когато подбирате клубни дрехи. Много модерни са ластичните материи, но съвсем не са удобни за танци. При клубните дрехи спазвайте правилото – дрехата да стои стабилно на кръста и на раменете, останалите й части може да са свободни и ефирни.

Този сезон парти дрехи правят много дизайнери – заслужава си да обърнете внимание на моделите на Proenza Schouler, Barmain, Sonia Rykiel, Versace. Дизайнерите на Balmani дори са забранили използването на мрачни и тъмни нюанси в колекцията си.

Един от най-успешно развиващите се модни брандове е този на Versace. Главните направления за летен сезон 2010 са – ярки цветове, меки материи, дрехи по тялото, блестящи тъкани. Преобладават нежните цветове на лятото – розово, небесно синьо и жълто. Особено внимание се обръща на широкия колан, яркия принт, асиметричните дължини и играта с геометрични фигури.

Моделите на Proenza Schouler доста удачно съчетават в себе си качество и удобство: свободните кройки падат върху раменете, в моделите има много блясък, ярки тъкани. Материите са леки и покриват грациозно тялото при движение. Цветовете са от нежно небесно синьо до тъмните тонове, контрастни принтове със студени и тъмни нюанси.

Моделите на Sonia Rykiel с платове, които отразяват смелия експеримент на дизайнерката, съчетават лилаво и зелено, оригинални аксесоари, множество шапки, топ с шорти и акценти от модата на 80-те.

Смелите решения на дизайнерката са универсалният избор за всеки клуб – с тези дрехи няма как да останете незабелязани и да сбъркате в избора си. Ето защо не се притеснявайте от ярките принтове, оригиналните украшения, шалчета и огърлици, апликации. Особено внимание е нужно да обърнете и на обувките – подберете ги така, че освен ефектни, да не се налага да танцувате боси половината вечер.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:35 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още