IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рокля на принцеса Даяна бе продадена за $276 хил.

Дрехата е на повече от 30 години и е предизвикала сериозен смут заради деколтето си

09:37 | 09.06.10 г.
Рокля на принцеса Даяна бе продадена за $276 хил.

Черната рокля от тафта, с която принцеса Даяна се представи за първи път пред обществеността в качеството си на невеста на принц Чарлз през 1981 г., бе продадена за 276 хил. долара, съобщава АФП. Купувачът не е частен колекционер, а чилийският музей на модата. Освен роклята, на търга са продадени още 30 лота, включително и блуза от шифон, както и един от моделите за сватбена рокля, които са били направени за бъдещата принцеса.

Собственичката на аукционната къща, която е организирала продажбата, Кери Тейлър, е доволна от постигнатата цена и от това, че роклята не е попаднала в частна колекция, а ще може да се види от повече хора. По нейни думи в музея роклята не само ще се съхранява при оптимални условия, но и ще може да се види от повече хора, съобщава РИА Новости.

Представянето на 19-годишната Даяна пред света с този модел с широко деколте, създаден от Елизабет Емануел преди почти 30 години, предизвика смут сред британската преса. Според поданиците на Кралицата този модел е бил прекалено провокативен за младата принцеса.

Дълго време съдбата на роклята тънеше мистерия, като тя се считаше за загубена заедно с други вещи на принцесата. В крайна сметка обаче се оказало, че дрехата е в дома на дизайнера, който именно я обяви на търг. Предварителната цена, която се очакваше да бъде постигната, бе между 40 и 70 хил. долара.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:18 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още