IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

2012

Очакването на края на света може да се превърне в печеливш бизнес – при подходяща маркетингова стратегия

15:42 | 16.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
2012

Някои хора са гледали филма „2012“ доста внимателно и дори са почерпили идея за бизнес от него. Поне това е първото впечатление, с което остава човек, когато научи за идеята на американската компания Vivos.

Фирмата предлага убежище за състоятелни клиенти в случай на апокалипсис, ядрена атака или астероиден дъжд. Каквито и външни заплахи да грозят заобикалящия ни свят, според Vivos може да се осигури достатъчно надеждно и, не на последно място, удобно и луксозно укритие.

Предлагаме точно решението, което ви трябва, казват находчивите предприемачи и уточняват: преустроен подземен бункер, оборудван с различни приспособления за по-голямо удобство и уют. Просто за всеки случай.


 

Не можем да предскажем бъдещето, но можем да се подготвим за него“, обясняват от Vivos. Компанията предлага за продажба 4 хил. места в общо 20 подземни убежища, разпръснати на различни места в Щатите.

„Билетът към спасението“ в случай на апокалипсис струва 50 хил. долара. За деца тарифата е наполовина по-ниска. Има и допълнителна промоция – домашните животни влизат безплатно.


 

Рано или късно нещо ще ни накара да желаем да избягаме и да се скрием“, твърди пред АФП директорът на компанията Робърт Вичино, който отхвърля обвиненията, че всява паника в обществото: „Предлагаме само решение“.


 

На сайта на Vivos е активиран часовник с обратно броене, който отмерва оставащото ни време до 21 декември 2012 г. - датата, на която според календара на Маите ще настъпи краят на света.


 

А ако по някаква случайно човечеството продължи да съществува и след този ден (според НАСА на него няма да се случи нищо апокалиптично), остават редица различни възможности, от които можем да се стараем да се предпазим: ядрен тероризъм, титанични изригвания на вулкани, слънчеви изригвания, комети убийци, химически или бактериологични атаки.


 

Не е задължително да става дума само за 2012. Нещо може да се случи както утре, така и след 20 години“, предупреждава Робърт Винчи. Той признава, че най-много се страхува от „социална и икономическа анархия“.


 

По неговите думи интересът към бункерите е огромен и в компанията получавали стотици заявки на ден. Най-много убежища се търсели от бивши военни и полицаи. Така че нищо чудно, ако вакантните места бъдат бързо запълнени, Vivos скоро да помисли и за разширение на бизнеса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:33 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още