IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Литература и вино

Книжарниците борят онлайн конкуренцията с уют и дегустация на вино и сирена

15:10 | 07.01.10 г.
Литература и вино
По рафтовете на книжарница в Сидни освен книги вече са наредени и бутилки вино. Това дава възможност на австралийските библиофили да комбинират любовта си към книгите с удоволствието от консумацията на хубаво питие, предаде Reuters.

Книжарницата "Berkelouw Books" в модерното предградие Лейчард вече предлага не само книги на посетителите си, но и отбрани австралийски вина и сирена. Клиентите могат да поседнат на диван с поднос за дегустация, обградени от рафтовете с антични и нови книги.
 
Интериорът се допълва от лакиран дървен под, високи прозорци и маси от винени бъчви.

В последно време книжната индустрия в Австралия е в застой заради конкуренцията на онлайн книжарници като Amazon, които често са базирани в чужбина. Това е накарало собствениците на "Berkelouw Books" да потърсят нови начини да привличат повече клиенти. Следващата идея на Колин Капелери и Гари Мълинс е да организират изпълнения на джаз на живо за посетителите на книжарницата. 
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още