IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коледен стартъп

Елха за Коледа под наем - нелош бизнес за празниците в края на годината

10:02 | 02.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Коледен стартъп

Грижа за околната среда и едновременно с това спазване на коледната традиция – възможно е, ако вземете под наем коледната си елха. Когато приключи празничната дандания, дръвчето се връща обратно в естествената си среда.

 

Това е идеята, около която е създаден бизнесът на двама млади канадци, нарекли прохождащата си компания Evergrow Christmas Trees Co.

 

Това е и основното послание в започналата маркетингова кампания от двамата предприемачи, чийто основен пазар (може би само за момента) е регионът на Ванкувър.

 

Дори и, загрижени за природата, да си купите изкуствена елха, не се успокоявайте, че ще имате „зелена“ Коледа. Защото изкуствените дръвчета се правят на базата на производни на петрола материали, предупреждават клиентите си от Evergrow Christmas Trees.

 

Тези, които са решили да се възползват от услугите на фирмата, ще получат елхата си в саксия заедно с предписание за отглеждането й, а три седмици по-късно трябва да я предадат обратно, за да се върне в природата.  

 

Предвидена е и възможност за „абонамент“ за една и съща елха през годините, докато не порасне прекалено много.

 

Услугите на компанията варират от 90 до 150 канадски долара (около 57-95 евро), което е три пъти повече от отрязаното коледно дръвче, но надеждите на предприемачите са свързани с добиващото все по-голяма популярност „екомислене“. Единственият видим на пръв поглед недостатък в бизнес модела на Evergrow Christmas Trees Co. е, че приходите ще идват в изключително ограничен период - само по празниците в края на годината.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още