IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жива реклама

Предприемчив американец превърна тялото си в ходещ рекламен билборд

14:00 | 10.11.09 г.
Жива реклама
Предприемчив младеж намери начин да си докарва по 83 хил. долара годишно... разхождайки се. Джейсън Садлър е на 26 години, специалист по маркетинг от Флорида, САЩ и през 2008 година основава собствена компания с идеята да развива бизнес като носи реклама върху гърба си.
 
Кампанията се осъществява посредством рекламна тениска, която Джейсън носи на гърба си, а също така и с промотирането на компанията клиент в социалните мрежи в интернет. За работата си като своеобразен билборд Садлър взема един долар на 1 януари, а таксата за 31 декември е 365 долара.

Според предприемача бизнесът му не звучи като особено печеливш, но това е само привидно. Ако успее да продаде реклама за всеки ден от годината, което той е успял да направи за тази година, бизнесът му нараства с 66,795 долара.

„Това, което правя, е да се разхождам по цял ден, да снимам, да се виждам с приятели...и това с тениска на рекламодателя. После качвам снимките в блог и в социалните мрежи, които станаха толкова популярни напоследък. Понякога правя и видео“, споделя американецът пред Reuters. “През тази година съм направил 83 хил. долара.“

Средната надница в САЩ е 615 долара на седмица, което прави 32 хил. долара годишно, според бюрото по трудова статистика.

Садлър вече е започнал да попълва календара с ангажиментите си за 2010 година, а също така планира също да наеме още един човек, който да му помогне в развитието на бизнеса. 
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:19 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още