IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Jet Republik- новият авиопревозвач от лукс класа

Вместо да наемате цял самолет, може да си купите летателни часове в свръх луксозен самолет за частни и бизнес полети

09:35 | 03.09.09 г.
Jet Republik- новият авиопревозвач от лукс класа
В Италия се появи нов авиопревозвач от класа лукс. Това е истинско предизвикателство към кризата, която покосява авиационния трафик.
 
Jet Republik предлага полети бизнес класа, като схемата е много проста – деловите или богатите хора, които често пътуват, могат да си закупят „летателни часове”. Услугата струва от 3.9 хил. до 6.5 хил. евро за час. Това може да се окаже по-изгодно от това да се наема частен самолет, плащайки не само за времето във въздуха, но и за часовете, в които самолетът е в хангара.
 
Тази схема се нарича дялова собственост на самолета. Клиентът заплаща част от стойността на летателното средство в зависимост от това, колко често смята да лети. Специалистите са изчислили, че тази сделка е изгодна на тези потенциални клиенти, които летят от 50 до 500 часа на година.
 
Самолетите от Jet Republik имат полети из цяла Европа, включително до най-малките градчета, които имат летища. Трансферът се осъществява не от гигантски лайнер, а от разкошен Bombardier Learjet 60XR, проектиран за десет пасажери. Той се счита лидер в семейството на съвременните самолети от бизнес – класа и е един от най-мощните. Отличава се с необичайно бързото набиране на височина и голяма скорост, както и с комфортна обстановка.
 
В момента Jet Republik, чието местонахождение е Рим, разполага с 110 такива лайнери и 500 висококвалифицирани пилота. С такъв богат въздушен флот авиокомпанията разчита да заеме за кратко време водещо положение в сектора на бизнес полетите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още