IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За някои неща е по-добре да не се скъпим

Има стоки, които заслужават цената си - най-малкото защото могат да ни се отплатят многократно в бъдеще

16:48 | 20.07.09 г.
За някои неща е по-добре да не се скъпим
За някои неща – от класическа ръчна чантичка на известен дизайнер до лимитирана серия луксозни автомобили – цената никога не е твърде висока и си заслужава да се разделите със солидна сумапари срещу качеството и имиджа, който създават тези предмети.

Чанта или куфарче

Имената на Hermès Birkin, Chanel, Louis Vuitton с монограмните си портмонета са широко известни. Ръчно изработени в Европа и високо ценени по целия свят, тези чанти са с представителен вид и сами разкриват стойността си с изчистен и изтънчен външен вид, качествени материали и дизайнерски решения. Освен всичко друго, се оказват и добра инвестиция. Класическият им стил е доказателство, че тези аксесоари никога няма да изпаднат от модните линии и ще са актуални дълго време.

Коли

Истински уникалните и екскслузивни автомобили са с голяма стойност за познавачите на качествените машини. Предвижда се новото 2010 Porsche Panamera например да привлече легиони от почитатели и желаещи да се сдобият с новия модел, когато той се пусне официално на пазара през октомври тази година въпреки цената си от 115 хил. долара.

Бижута

Любителите на бижутата са наясно, че истинските и качествени ювелирни изделия притежават качеството да увеличават стойността си с течение на времето през годините и придобиват все по-голяма ценност от поколение на поколение. Ето това е истинска инвестиция. Ако бижуто е създадено от известна и именита фирма, то задържа и увеличава стойността си още по-бързо.

Костюм, ушит по поръчка

Задължително условие за всеки, който държи да прави добро впечатление и да гради имидж на успяващ, проспериращ и стилен човек, е да има поне един костюм, ушит по поръчка в гардероба си. Тук евтините материи, използването на които намалява значително цената, лесно проличават. Не е необходимо да инкрустирате ризата с диаманти или да поръчвате най-скъпия костюм на земята (на Amosu за 70 хил. паунда), но имайте предвид плата и имиджа на шивашкото ателие, защото добре ушитият костюм по поръчка ще върши чудесна работа дълго време.

Парфюм и козметика

От Chanel No. 5 до червеното червило на Mac Russian – да намерите подходящитя парфюм или най-точно пасващата ви козметика е нещо, което не може да се случи на разпродажба. Казват, че французойките дават повече пари за козметика, отколкото за храна. Вероятно дамите имат право, знаеки, че могат да направят невероятно впечатление с добър парфюм. Цветната козметика, която допълнително разкрасява пък, ако е некачествена, може да нанесе невъобразими щети на лицето и кожата. Затова е добре да не пестите, когато пазарувате тези продукти, защото те са част от първото впечатление и начинът, по който ще ви възприемат околните.

Класическа дреха

Дали ще е костюм на Chanel, коктейлна рокля от Marchesa или сако на Stella McCartney, да очаквате разпродажба на любимия ви дизайнер, за да си купите онова, което ви трябва, е голям риск. Намаленитe дрехи обикновено са в неподходящи, изостанали размери, често са повредени или с фабрични дефекти. Тук важи правилото – по-добре купете едно нещо, но скъпо, на което да се радвате и да носите с желание, отколкото няколко по-евтини дрехи, които да преправяте и скоро да ви омръзнат.

Класическо обзавеждане

Барок, рококо, футуризъм – стиловете в архитектурата и обзавеждането се менят от година на година. Има трикове като пребоядисването, с които може да осъвремените мебелите си, но ще сте още по-хитри, ако си купите класическо кресло, канапе и маса, а по-дребните мебели може да сменяте често. Макар да се износват, класическите мебели запазват стойността си през годините и с малко освежаване домът ви ще изглежда винаги като декориран от модно списание.

Слънчеви очила

Има марки като Ray, Ban Randolph, Dior или Chanel, чиито оригинални аксесоари много рядко се появяват на разпродажби. Спциалистите по продажби дори съветват да се снабдите с марковите очила преди сезона, когато все още магазините разполагат с богат избор на модели и цени. Слънчевите очила са важен аксесоар не само за външния вид, но и за здравето на очите, ето защо е добре да заложите на оригинала, вместо на ментетата.

Четиризвезден ресторант

Обстановката, вниманието, с което ще ви засипят там, впечатленията, които ще натрупате на такова място, ако не ходите често, си заслужават солената сметка. Ако имате гости или трябва да направите добро впечатление, изборът на такова място е изключително важен – неслучайно се казва, че важните неща се решават обикновено около масата.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:22 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още