IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кутия за пикник за 30 хиляди долара?

Производителите на луксозни автомобили запълват нишата от лукс аксесоари на високи цени

08:38 | 22.09.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Rolls-Royce предлага кутия за пикник, проектирана и произвеждана от самата компания, така че да пасне точно в багажника. <em>Снимка:&nbsp;Rolls-Royce &nbsp;</em></p>

Rolls-Royce предлага кутия за пикник, проектирана и произвеждана от самата компания, така че да пасне точно в багажника. Снимка: Rolls-Royce  

Емблематичният производител на луксозни автомобили Rolls-Royce предлага кутия за пикник, проектирана и произвеждана от самата компания, така че да пасне точно в багажника, съобщава онлайн изданието The Financialist.

Препоръчителната цена на дребно на продукта е 29 988 долара в черно и 34 486 долара за цветове по желание на клиента. Цената е по-висока от тази на стандартен седан, да не говорим за кошница за пикник. Но какво може да се очаква от производителя на Rolls-Royce Phantom, който струва 472 295 долара?

Кутията се отваря във всички посоки и съдържа всичко необходимо за пикник сред природата за четирима, включително различни прибори за хранене от неръждаема стомана, които се закрепят в кутията с магнит.

За Rolls-Royce и останалите фирми от бранша смисълът на луксозните аксесоари с тяхната марка е да се създаде асоциация за комфорт и приятно усещане между марката и собствениците на техните автомобили и акесоари.

Тези аксесоари задоволяват най-различни "нужди": Bentley например произвежда играта табла, чиято цена е около 4600 долара; Lamborghini има чанта от телешки бокс, създадена от Versace, която се предлага за 3533 долара; Oakley пък са разработили слънчеви очила за Mercedes-Benz за 260 долара.

Не всички предмети с марката на производителите на луксозни автомобили струват хиляди долари - особено за фирми като Mercedes-Benz и Audi, които покриват широка гама от сегменти на автомобилния пазар. Някои от изделията, които те предлагат, струват под 135 долара. Audi например предлага портфейл от неръждаема стомана за 72 долара.

Lamborghini има най-голямата колекция от стоки с марката на компанията. За разлика от повечето от останалите фирми от бранша компанията предлага изделията с марката си и в магазините и моловете, а не само в шоурумите на дилърите или онлайн. Сред предметите, които се продават по интернет, са скъпи стоки като кожено яке с логото на Lamborghini за 347 долара, но и сравнително обикновени тениски за по 37 долара.

Въпреки че основният мотив за бизнеса с аксесоарите е да се подкрепи марката, това не означава, че производителите на луксозни автомобили са склонни да подаряват тези продукти. Повечето фирми твърдят, че целта на този бизнес модел е да прави пари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:00 | 29.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още