IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-големият Scrabble се продава за 12 хил. долара

Играта е изработена от висококачествена руска бреза в едва девет екземпляра

11:05 | 13.02.12 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка:&nbsp;Hammacher</p>

Снимка: Hammacher

Вероятно мнозина от вас са играли инсталираната на високотехнологичните ви устройства Scrabble. Някой дори може да притежават украсен по борда с камъни Swarovski Scrabble, но да се наслаждават на тази игра на най-голямата стена в света ще могат малцина, пише Hammacher.

Ръчно изработени от Джон Кан, поп изпълнител и известен мултимедиен артист, този най-голям Scrabble е рядкост, тъй като е изработен само в девет екземпляра.

Scrabble е игра на дъска, при която трябва да се съставят думи от отделни букви, като се играе от 2 до 4 човека върху табло с размери обикновено 15 на 15 квадрата. Използват се плочки, върху които има написана буква от азбуката, както и броя точки, които тя носи на този, който я е поставил върху таблото. Целта на играта е да се състави дума от плочките, които държи всеки играч, като в същото време думата се съчетае с някоя или някои от думите от таблото.

Любителите на Scrabble трябва да похарчат 12 000 долара, за да играят на най-скъпата и най-масивната в света домашна игра, която е с големина от над 49 квадратни фута (4,5 квадратни метра) и е почти пет пъти по-голяма от нормалната игра.

Руски брезов шперплат е използван щедро за изграждането на тази игра, която е облепена и с поцинкована ламарина. Този продукт ще бъде предаван през поколенията защото е покрит от тежък винилов печат, защитен със сатенен ламинат.

Двата облицовани с филц брезови стелажа са от всяка страна на борда и могат да поемат по 50 от 100-те включени плочки. Всяка плочка е с големина малко над четири инча е с черни букви, изработена от брезов шперплат и рядко срещан магнит, за да я държи на борда, който е прикрепен към стената с включен хардуер.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:52 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още