IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да направим живота си комфортен?

Бюрото в офиса също може да се превърне в оазис на комфорта и уюта, стига да се погрижите за това

11:29 | 10.06.10 г.
Как да направим живота си комфортен?

Изкуството за управление на времето не е запазена марка само на най-способните. Ако се научите да планирате добре задачите и графика, може да си освободите доста свободно време. Психолозите препоръчват воденето на дневник, в който да не пропускате да вписвате всеки детайл от ежедневието си. Научете се да оценявате разумно възможностите и не се старайте да се разгръщате навсякъде. От носенето на много дини под една мишница няма особен смисъл и възниква опасността никъде да не можете да се раздадете на 100%. За това си задайте приоритети и планирайте времето си предварително. В противен случай стремежът за спокойствие и уют ще останат само мечта.

Функционални удобства

Дори и да ви се иска да сте винаги елегантни и различни, за ежедневието по-добре избирайте удобни и лесни за почистване дрехи и аксесоари. Това не означава, че трябва да носите само сиво или да ходите с маратонки. Комбинирането на елегантността и комфорта е напълно възможно. Просто подберете модели и материи, които да са удобни, ниски обувки със стабилен ток, естествени тъкани. За мъжете има една добра новина – може да забравите за вратовръзките – те вече не са толкова актуални и задължителни за елегантното облекло.

Добре поддържано тяло

И при мъжете, и при жените, е универсално правилото, че на добре поддържано тяло подхождат всякакви кройки. Грижата за себе си дава и допълнително самочувствие. Ето защо, ако си създадете навици да се грижите са тялото си и за добрия външен вид на дрехите, това със сигурност ще ви направи по-съсредоточени в останалите неща от ежедневието. Перфектен маникюр, педикюр и стилната прическа са неразделна част от увереността и чара на жените. Изгладена риза, гладка брада хубав парфюм и лъснати обувки имат отношение към мъжете. Добре е обаче да намерите вариант, в който облеклото и външният вид да съвпада с вашия ритъм.

Детайли, акценти и аксесоари

Чанта, часовник, шалче, бижута – тези малки атрибути са важна част от ежедневието. До толкова, че хората често свикват с тях и се чувстват некомфортно, ако забравят часовника си у дома или излязат без любимите си бижута. Една и съща дреха може да изглежда в различен стил с различни аксесоари. При детайлите от облеклото обаче е важно те да бъдат подбрани подходящо, защото вкусът и усетът към цветове и материи много добре си проличава от избора им.

В офиса и у дома

Всеки човек се опитва да си създаде атмосфера в дома и офиса, отговаряща на неговия вътрешен мир и свят. Тук е добре да наблюдавате себе си, кои цветове и вещи ви правят щастливи, карат ви да се чувствате удобно. Може да прочетете нещо за фен шуй, да наблегнете на топлите и свежи цветове, да сложите снимка на любимите си хора. Психолозите отдавна са доказали, че нюансите на зелено, жълто и оранжево одухотворяват, а червеното събужда агресията.

При всички случаи е добре да бъдете умерени и да не стигате до крайности в избора си. Така или иначе дори самият факт, че правите нещо за себе си, ще ви гарантира усещането за комфорт и удобство, в които ще се потопите, когато седнете зад бюрото или се приберете в дома си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:35 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още