IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колко са богати сем. Обама?

Според декларацията за финансовото състояние на първото семейство става ясно, че те притежават 7,7 млн. долара

10:03 | 18.05.10 г.
Колко са богати сем. Обама?
Състоянието на първото американско семейство - Барак и Мишел Обама, се оценява на между 2,3 млн. и 7,7 млн. долара, предадоха световните агенции, като се позоваха на оповестени от властите данни от декларациите за финансовото състояние на семейство Обама.

От декларациите става ясно, че заплатата на Обама е 400 хил. долара и че по-голямата част от приходите му за 2009г. са били от продажбите да двете му книги "Смелостта на надеждата" и "Мечти от баща ми", които в бяха публикувани преди той да стане президент. По думите на самия Обама всяка една от книгите му е донесла досега между 1 млн. и 5 млн. долара.

Общо доходите на семейство Обама за 2009г. са били от 5,5 млн. долара.

От декларацията става ясно, че те имат спестявания за пенсия в инвестиционния фонд Вангард, че са открили сметки за колежанското образование на двете си дъщери - Малия и Саша, както и че имат сметки в JPMorgan Chase и в Northern Trust. Те имат още и ценни книжа.

В документите не се посочва сумата, на която се оценява домът им в Чикаго.

От декларациите става ясно обаче, че семейното куче Бо, което е от породата португалско водно куче, струва 1 600 долара. То беше подарък на Обамови от покойния сенатор Едуард Кенеди.

Декларациите се публикуват съгласно Закона за спазването на етичните стандарти от членовете на правителството, датиращ от 1978г., припомня ИТАР-ТАСС.

От декларациите на второто американско семейство - това на вицепремиера Джо Байдън и съпругата му Джил, става ясно, че те са имали през 2009г. приходи от 333 182 долара, а състоянието им се оценява на между 155 хил. и 679 хил. долара.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:42 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още