IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-голямата колекция на Faberge излиза на търг

Изцяло руски търг ще организира аукционна къща Christie's, на който ще бъдат представени 60 предмета на House of Faberge

10:58 | 15.05.10 г.
Най-голямата колекция на Faberge излиза на търг
Топ лотовете на традиционен руски търг, който ще се проведе от аукционна къща Christie's на 8 юни тази година, ще бъдат части от уникална колекция на ювелирната къща House of Faberge, основана през 1842 г. Колекцията включва повече от 60 предмета.
 
Сред най-ценните са произведенията на Хенрих Вигстрем, Юлий Рапопорт и Майкъл Перхин, както и миниатюрна брошка, принадлежала на руския цар Николай II, подарена му през 1909г. Цената на кралската вещ е определена за 12 хил. лири.
 
Известни са също лотовете с настолна лампа, изработена от сребро и дървесина под формата на дракон от Рапопорт.
 
Лампата е направена в периода между 1899-1904г. специално за Емануел Нобел, племенник на Алфред Нобел, който е бил един от основните клиенти на Faberge. Лампата се оценява между 80 хил. – 120 хил. лири.
 
Също така за продажба е изложен и нестандартен настолен часовник във формата на сърце от Перхин, който се оценява от експерти за 120 хил. лири.
 
Частта на аукциона, посветена на живописта, ще предложи пейзажа на Михаил Клот „Ферма до реката „(Riverside Farm). Платното на един от най-известните руски художници се оценява на почти един милион лири.
 
Неотдавна именно на търг на Christie's бе поставен нов световен рекорд за сума, платена за произведение на изкуството: живописта "Голо тяло на фона на зелени листа и бюст" на Пикасо бе продаден за 106 млн. долара. 
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:33 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още