IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изкуство от долари

Млада латвийка прави колажи от доларови банкноти, с които изобразява лицата на известни личности

14:30 | 12.05.10 г.
Снимка: Irina Truhanova / Rex Features
Снимка: Irina Truhanova / Rex Features
Да измислиш начин да правиш пари от изкуството е доста трудно в наши дни. 22-годишната латвийска художничка Ирина Труханова обаче е проявила доста голяма изобретателност и е решила да прави пари буквално от пари, пише британският вестник Daily Telegraph.

Ирина прави колажи от доларови банкноти, които после продава за стотици долари. Досега тя е направила колажи от банкноти на Статуята на свободата, на руския премиер Владимир Путин, на руския президент Дмитрий Медведев, на съвременна руска красавица, на гейша. Сред колажите има такива на рицари, на мотори или на скъпи спортни коли.

Ирина разказва, че първо си прави план на това какво или кого ще "рисува" от доларови банкноти. После изрязва банкнотите и почва да ги лепи.

Първо амбициозната дама показала колажите си на свои родни и колеги и те я насърчили да се посвети на това занимание.

Ирина била обикновена чиновничка в миналото. Когато видяла, че творбите й носят повече пари, тя изоставила чиновническата работа и се посветила на "доларовото изкуство".
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:13 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още