IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вземете си апартамент в имението на Плейбой

Имението, което е било собственост на Хю Хефнър, се намира на Златния бряг в Чикаго и е разделено на апартаменти – всеки един се продава за 2,9 млн. долара

14:24 | 05.05.10 г.
Вземете си апартамент в имението на Плейбой
Имението е построено през 1903г. за 100 хил. долара. Намира се на брега на езерото Мичигън, където е районът „Златен бряг“. Мястото е известно с разкошните къщи и богатите дворци, в които обикновено живеят банкери и представители на висшето общество.

Къщата първоначално е имала 72 стаи. И днес на входната врата все още седи надписът на латински „Si Non Oscillas, Noli Tintinnare“ (Ако не си в добро настроение, по-добре не звъни).

„Чувала съм дори, че на горните етажи на сградата са отсядали дори „зайчетата“ на Плейбой преди и след снимки,“ казва Сюзан Вагнер пред CNN. Тя именно е агентът по недвижими имоти, който продава имота.

Хефнер купува имота в средата на 50-те години за 400 хил. долара и похарчва още толкова, за да приведе къщата във вида, в който може да се види днес – истински пример за лукс, красота и изтънченост, които подхождат на медийния магнат.

След време Хефнър напуска Чикаго заради климата, а къщата дарява на Института по изкуства в града. Къщата обаче се оказва прекалено голям харч за поддържка и организацията се принуждава да я продаде, за да се освободи от задълженията да прави големи разходи.

През 90-те бизнесменът Брус Абрамс купува имението и го разделя на апартаменти. Сградата има общо седем обособени помещения за продан, всяко от които с размер 280 квадратни метра. Всеки апартамент в имението притежава три спални, три бани и има самостоятелен достъп до градината на сградата. Къщата разполага и с гаражи, за които има два отделни входа от двете й страни.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:44 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още