IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google инвестира в машина на бъдещето

Интернет гигантът е инвестирал в компания, която се занимава с прогнозиране на бъдещи събития на база новини и блог постинги

11:57 | 04.05.10 г.
Google инвестира в машина на бъдещето
Подразделението за инвестиции в рискор капитал на Google - Google Ventures, направи инвестиция в компанията Recorded Future, която се специализира в прогнозиране на бъдещи събития, съобщи All Things Digital, във връзка с публикувания на сайта на Google Ventures списък с дейности на компанията.
 
Recorded Future се занимава с разработването на автоматичен анализ на новините и блоговете в интернет пространството с цел прогнозиране на бъдещи събития. След събирането им тези данни се групират и обработват. Потребителите могат да видят диаграма, изобразяваща бъдещите или очаквани събития, които се отнасят до един или друг отрасъл.
 
Освен това услугата има за цел и да уведомява потребителите за събития, настъпили в интересуващата ги конкретна област.
 
Целевата аудитория на Recorded Future са предимно финансовите и отраслови анализатори, журналисти, PR специалисти и организатори на политически кампании.
 
Размерът на инвестицията в дружеството не е известна. Представители на Recorded Future не коментират излязлото съобщение за инвестицията. 
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:36 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още