IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лични записки на Монро я представят в нова светлина

Дневници, стихове и рецепти за дома, написани от актрисата, ще бъдат издадени тази есен

14:09 | 30.04.10 г.
Лични записки на Монро я представят в нова светлина
Френското издателство Seuil, заедно с колегите си от американския филиал, възнамерява да публикува сборник, който ще включва дневникa на Мерилин Монро, нейните стихотворения, рецепти и съвети за дома, написани от звездата, съобщи вестник The Guardian. Книгата трябва да се появи в продажба през есента на 2010 г.
 
В поезията и прозата, написана от известната актриса, иде реч както за ежедневни неща, така и за изкуство и култура. "Някои от стиховете й са много добри. Мисля, че самата тя е изпитвала потребност да пише, за да може да обясни сама на себе си какво се случва около нея“, отбеляза пред вестника редакторът на американския филиал на издателството, което се занимава с подготвянето на сборника за отпечатване.
 
Според Seuil сборникът ще помогне на почитателите на Мерилин Монро да погледнат на актрисата под друга светлина. "След като прочетете тази книга, ще разберете, че Монро не е просто холивудска красавица, а талантлив и интелигентен човек“, обяснява още издателят.
 
Колекцията ще включва лични записки, направени от Монро в периода 1951-1962 г. След смъртта на актрисата през август 1962 г. всичките й дневници, писма и други документи са били предадени на ръководителя на актьорското студио в Ню Йорк Лий Страсбърг, който е бил и приятел на Монро. 
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:35 | 17.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още