IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Къде надуват клаксона най-често

Навигационна компания е направила проучвания в кои градове из Европа има най-много задръствания

09:22 | 28.04.10 г.
Къде надуват клаксона най-често
Производителят на спътникови навигационни системи, компанията TomTom, публикува резултатите от изследване в 59 европейски града с най-големите задръствания. На първо място в антикласцията е поставен Брюксел, съобщи сайтът Лента.ру.

В класацията на градовете с най-големи задръствания в Европа и с най-натоварено движение второто място се заема от Варшава, а третото от друг полски град - Вроцлав. В тях над 30 на сто от автомобилите всеки ден попадат в задръствания.

Данните, получени от производителя на GPS навигатори, се основават на информацията за скоростта на движение на автомобилите, която автоматично се предава на компанията при включване на устройствата към фирмения сервис TomTom Home. В рейтинга на градовете с най-големи задръствания са включени само населени места с над 500 000 жители. А затрудненото движение се определя по скоростта на превозните средства - ако автомобилите се движат най-малко с 30 на сто под установената норма.

От компанията TomTom уточняват, че към Home са включени над 30 милиона ползватели. В изследването са обхванати около 1,8 трилиона съобщения за скоростта на движение на автомобилите, снабдени с подобни GPS навигатори.

А ето и десетте града в Европа с най-големи задръствания и затруднено движение:
1.Брюксел
2.Варшава
3.Вроцлав
4.Лондон
5.Единбург
6.Дъблин
7.Белфаст
8.Марсилия
9.Париж
10.Люксембург и Милано

Най-леко е придвижването в испанския град Сарагоса. Сред другите градове с незначителни задръствания са Валенсия и Загреб. 
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още