IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мафията влезе в музея

В Лас Вегас скоро ще се конкурират музей на мафията и музей на гангстерското приключение

15:42 | 26.04.10 г.
Мафията влезе в музея
През следващите месеци в Лас Вегас ще отворят врати два музея, посветени на американската мафия, пише вестник The New York Times. Изложбените центрове ще следствената документация, която се е водела от разследващите органи, както и много други експонати, свързани по един или друг начин с историята на мафията в средата на ХХ век.
 
Отварянето на музея на организираната престъпност и законодателната дейност (Mob museum) е планирано да стане през март 2011г в старата сграда на федералния съд, където през 1950г. Бяха проведени изслушвания на няколко мафиотски групи. На територията на триетажната сграда са настанени не само изложби, но също така и зали с интерактивни забавления. Посетителите например ще могат да присъстват на съдебно заседание, да бъдат жури на такова или да оставят пръстовите си отпечатъци в музея ако искат.
 
Друг музей, наречен "Гангстерско приключение" (Mob Experience), ще бъде открит в края на 2010г. в казино Тропикана. Създаването на колекцията от експонати в изложбения центъра е поверено на дъщерята на известния чикагски гангстер Салваторе Джианкана Чикаго, 74-годишната Антоанета Макконъл.
 
Според създателите на изложбата "Гангстерско приключение" тя ще бъде коренно различна от Музея на организираната престъпност – вниманието тук ще бъде съсредоточено не толкова върху експонатите, свързани с противоборството срещу престъпниците и отношенията между мафията и органите на реда, а ще се фокусира върху бандитите и елементи от техния начин на живот.
 
Кметът на Лас Вегас Оскар Гудман, който е и основател на Музея на мафита, не се притеснява, че двете изложби могат да попаднат в пряка конкуренция. "Между нас няма конкуренция, защото няма смисъл – ясно е, че ние сме най-готините. Забравете за конкуренцията," каза кметът пред The New York Times.
 
В момента САЩ има един частен музей на мафията. Той е открит в Ню Йорк през 2006г.. В колекцията на музея влизат около хиляда и петстотин експоната, свързани с историята на местната мафия. 
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:07 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още