IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Магията на Хари Потър заработи $600 млн.

Актьорите в приказната история изпреварват дори музикалните звезди на Великобритания по богатство

14:28 | 26.04.10 г.
Магията на Хари Потър заработи $600 млн.
Звездите от филмите за Хари Потър и авторката на романите за приключенията на момчето магьосник Дж. К. Роулинг имат комбинирано богатство от над 600 млн. лири според класацията на Sundy Times за най-богатите хора във Великобритания, пише вестник Daily Express.

Дж. К. Роулинг е натрупала лично състояние от 519 млн. лири, което я прави най-богатата писателка в света.

Тримата изпълнители на главните роли във филмите за Хари Потър - 20-годишният Даниъл Радклиф, 20-годишната Ема Уотсън и 21-годишният Рупърт Гринт имат комбинирано богатство от 84 млн. лири.

Радклиф, познат на зрителите с ролята на Хари Потър, заема пето място в класацията на Sundy Times за най-богатите хора във Великобритания под 30-годишна възраст. Неговото състояние се оценява на 42 млн. лири.

Ема Уотсън и Рупърт Гринт, които се превъплъщават в образите на Хърмаяни Грейнджър и Рон Уизли, притежават съответно 22 млн. лири и 20 млн. лири. В класацията двамата заемат 11-о и 12-о място.

Богатството на Робърт Патинсън, който изпълни ролята на Седрик Дигъри във филмите "Хари Потър и Затворникът от Азкабан" и "Хари Потър и Огненият бокал", преди да се прочуе като вампира Едуард Кълън във филмовата поредица "Здрач", възлиза на 13 млн. лири. В класацията на Sundy Times за най-богати хора във Великобритания под 30 години 23-годишният Патинсън заема 14-а позиция.

Актьорите от филмите за Хари Потър изпреварват музикалните звезди на Великобритания, които са класирани на 16-о и 20-о място в списъка на младите богаташи. Певиците Шарлот Чърч, Катрин Дженкинс и Леона Луис си поделят 16-а позиция с по 11 млн. лири. На 20-а позиция са класирани Черил Коул и Кейти Мелуа с по 10 млн. лири.

На първо място в класацията на Sundy Times за най-богати хора във Великобритания под 30-годишна възраст е 28-годишният Артър Ландън, който притежава 200 млн. лири от наследство.

Принцовете Уилям и Хари, с богатство от 28 млн. лири, си поделят седмото място с актрисата Кийра Найтли и внучката на Чарли Чаплин, Кийра Чаплин.

На 15-а позиция в класацията на най-богатите хора във Великобритания под 30 години е 28-годишният модел Наталия Водянова с 12 млн. лири.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още