IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-лошите коктейли

С какво да изненадате гостите си или от какво да се пазите в бара – някои видове алкохол е по-добре да не бъдат смесвани никога

12:19 | 26.04.10 г.
Най-лошите коктейли
Освен че смесването на алкохоли изначално не е безопасно за собствената ориентация на човек в пространството около него, има няколко коктейла, които се противопоставят на това твърдение и със сигурност няма да ви напомнят на сутринта за късните ви изпълнения. Има и такива обаче, чиято страшна сила може да ви накара да съжалявате, че сте се родили. Ето и кои са най-опасните коктейли, който могат така да завъртят главата ви, че да ви накарат да съжалявате на сутринта за неща, които дори не помните да са се случвали.
 
Три мъдреца (1/3 Jim Beam, 1/3 Jack Daniels и 1/3 Johnnie Walker). Този шот се смята за класика. Събирането на трите J-та обаче, особено в по-големи количества, може да ви гарантира, че вечерта ще приключи сравнително бързо. Ако целта на вечерната фиеста обаче е да развеселите компанията и да вдигнете градуса на настроението, то коктейл „Трите мъдреца“ е точно за вас.
 
"Bloody river” (30 гр Stroh "80", 30 гр текила, 30 гр водка). Това е друг коктейл, който бързо може да ви накара да забравите проблемите и тревогите си. Ако напитките са качествени, вероятно ще се отървете от главобола на следващата сутрин, но със сигурност ще сте изненадани от подвизите, на които сте способни, ако се намери свидетел, който да ви разкаже за вечерта, когато сте се пуснали по течението на кървавата река.
 
“Dead nacist” (Jagermeister се смесва на вкус с Rumple Minze). Тази странна комбинация от алкохол и шнапс с вкус на лютив пипер може би няма да ви повали с първата чаша, но бъдете сигурни, че ако не се усетите навреме, след третия или четвъртия коктейл със сигурност ще ви се струва, че имате нещо общо със събитията и полесраженията до Нюрнберг след Втората световна война.

"Бясното куче" (3/4 чаша водка, 1/4 чаша сироп Black Current Cordial и малко табаско). Комбинацията от сладък сироп и огнения сос табаско щедро ароматизира водката

“Bobby Dezzler" (равни части Aftershock, текила и уиски). Този прочут коктейл, известен също и като "Боби Красавеца”, със сигурност ще ви накара да загубите ума и дума буквално към петата чаша. Естествено всеки има право на избор, ето защо, ако имате намерение да останете в добро състояние на духа и тялото и да съумеете да поддържате разговора с приятели, тогава по-добре стойте далеч от Bobby Dezzler.

"Mustache Ride" (равни части Everclear, Butterscotch Schnapps и млечен шоколад). Всеки знае, че млякото е полезен продукт, но в комбинация с ликьор и шнапс не само губи полезните си свойства, но и се превръща в един добър съюзник срещу доброто самочувствие и състояние на сутринта.

Последният, и може би най-тежкият коктейл, който може да си поръчате или сами да приготвите, носи не по-малко шокиращото и странно име "Урина" (равни части текила и Bacardi 151). Преди да отпиете от напитката е добре да я фламбирате, а след това, който има смелостта да пие, трябва да е готов за “ефекта на хеликоптера" - главоболие и смътни спомени на следващата сутрин. 
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още