IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Порно vs Ферма във Facebook

Независимо колко нависоко са в йерархията, интересите на мъжете по време на работа остават неизменни

11:33 | 23.04.10 г.
Порно vs Ферма във Facebook
Инспектор от Федералната комисия за ценни книжа и фондови борси в САЩ съобщи, че старши служители на институцията са прекарвали часове наред, сърфирайки в порнографски сайтове на правителствени компютри, докато им се е плащало да контролират финансовата система, предаде АП.

Инспекторът Дейвид Коц отбеляза в доклад, получен от информационната агенция, че това поведение нарушава етичните правила на комисията и правителството.

В доклада се съобщава за 33 нарушения през последните пет години, от които 31 са били извършени през тези 2 години и половина, откакто финансовата система се разклати и бе пред фалит.

Коц уточнява, че счетоводител с надзорни функции е посещавал порнографски сайтове около два пъти на ден и е запаметявал снимки на служебния си компютър, които да разглежда през работно време.

Докладът е изготвен в отговор на искане, отправено преди време от сенатора републиканец Чарлз Грасли, отбелязва АП.

Скандал с голи снимки, гледани по време на работа, стана и през февруари тази година със служител на инвестиционния посредник MacBank. Злощастният служител разглеждал фотографиите докато негов колега давал интервю по телевизията.
 
Камерата неволно хванала и „усилената работа“ на банкера Дейвид Кели, заради когото отдел „Човешки ресурси“ на банката разпрати мейли до всички служители със строги правила за работния процес, а самият Кели бе пред уволнение.

Изглежда прекопаването на ферми и грижата за добитък и посеви в известната социална мрежа Facebook, което е онлайн заниманието на нашите политици, е доста по-скромно и далеч от скандалите, които заформят с хобитата и интересите си служителите на висши постове на Запад.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още