IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Банката на Ferrari назначи служители роботи

Испанската банка, която спонсорира отбора на Формула 1, въведе в клоновете си роботизирани служители в ярко червено

16:54 | 19.04.10 г.
Банката на Ferrari назначи служители роботи
Посетителите на испанската банка Grupo Santander, която спонсорира екипа на Ferrari във Формула 1, вече ще бъдат посрещани не от спретнати служители, а от симпатични червени роботи, съобщава сайтът newlaunches.com.

Автономните дроиди SIGA се появяват на мига, в който клиентът прекрачи прага на луксозния посетителския център El Faro на банката. Единственото, което посетителят трябва да направи, е да докосне тъч-скрийна на разположената в преддверието конзола и да избере мястото в банката, където иска да отиде. Роботизираният придружител идва незабавно, след като е известен чрез безжична връзка, и подканя клиента да го последва. Първата грижа на дроида е да предразположи госта с хубава музика.

Роботите SIGA са оборудвани с одометри и жироскопи, както и със сензори, благодарение на които засичат и заобикалят препятствията. Автономните дроиди могат да функционират до шест часа с едно зареждане на батерията им. Машините са програмирани автоматично да се връщат в захранващата станция, когато мощността им започне да се изчерпва.

След като съпроводят клиента до желаното място, лъскавите червени роботи му пожелават приятен ден и се връщат в преддверието. 
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:41 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още