IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вест от Титаник

Писмо от пътник на потъналия кораб бе продадено на търг за 55 хил. паудна

16:04 | 19.04.10 г.
Вест от Титаник
Писмо на пътник първа класа на британския кораб "Титаник", потънал след сблъсък с айсберг преди близо 100 години - през април 1912 година, беше продадено на търг във Великобритания за рекордната сума от 55 хил. британски лири, съобщи BBC.

Писмото е от три страници. То е написано от Адолф Саафелд пет дни преди корабокрушението. В него Саафелд споделя със съпругата си впечатленията от морския круиз, разказва за кораба и живота на него, за това как "Титаник" едва не се сблъскал с пътническия лайнер "Ню Йорк" на входа на пристанището на Саутхемптън. От писмото излиза, че пътникът е много доволен от кораба "Титаник" и от пътуването с него.

Писмото е било купено от британски музей, чието име не се споменава.

Според организаторите на аукциона писмото е най-доброто от този род. То е един от общо 350 лота на търга, организиран в Дивайзис, Уилтшир.

Сред другите продадени лотове е връзка ключове от "Титаник", купена за 54 хил. лири, а също подборка снимки на лайнера и негови пътници, продадена за повече от 100 000 лири.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:00 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още