IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Младоженци посрещат гости по интернет

Вулканът в Исландия не успя да отмени церемонията на младоженци, които скалъпиха интернет сватба на летище

13:03 | 19.04.10 г.
Младоженци посрещат гости по интернет
Светът бе изненадан от изригванията на покрития с ледник вулкан Ейафятлайокутл в Исландия, а хиляди хора, чийто път минава над Европа, се оказаха приклещени в летища и хотели в различни точки на света. Природната стихия обърка плановете на мнозина, но изобретателни младоженци показаха, че с днешните технологии и повече желание разстоянията са лесно преодолими.

Австралийката и британецът участваха в собственото си сватбеното тържество, което се организира в Лондон в тяхна чест по интернет, защото бяха блокирани на летището в Дубай, съобщи АФП.

Шон Мърфи и съпругата му Натали сключили граждански брак през март в Австралия и поканили приятели и роднини на втора сватбена церемония в Лондон на 17 и 18 април. Още от четвъртък обаче те се оказали блокирани в Дубай, където трябвало да сменят самолетите.

Тъй като полет за Великобритания не се предвиждал заради облака от пепел от ирландския вулкан, персоналът на хотела им на летището им помогнал да не пропуснат изцяло церемонията. Те украсили фоайето на хотела, направили им сватбена торта и инсталирали лаптоп със скайп и камера. Младоженката взела тоалет под наем и така хуманистичната церемония все пак се състояла, макар и от разстояние и през интернет.

Хуманистичните сватби във Великобритания са за двойки, които не са религиозни, но гражданските церемонии им се струват суховати. Те наблягат на общочовешките ценности и могат да се провеждат на място по избор, не само в църква. Правна стойност обаче нямат.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:42 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още