IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Енергийна напитка с листа от кока

Питието се нарича Coca Colla, боливийският производител обяснява избора на името с несвързани с американската Coca-Cola подбуди

14:49 | 14.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Енергийна напитка с листа от кока

Боливийска компания продава енергийна напитка Coca Colla, направена от листата на растението кока, предаде AP.


 

Шефът на компанията производител Виктор Ледесма уточнява, че около 12 хил. бутилки от напитката вече се разпространяват в Ла Пас, Санта Крус и Кочабамба.

Питието, чието наименование притеснително много се доближава до запазената марка на американския гигант Coca-Cola, е черно на цвят и e в бутилка с червен етикет.


 

Половинлитрова разфасовка струва 1,50 долара.

 

Ледесма уточнява, че името е избрано от местни фермери и идва от листото на коката и името на планинския народ колла, който от векове дъвче листата на това растение.

 

Листата от кока са основната съставка в кокаина, но са и част от традициите на индианците в Боливия, които ги прилагат като лечебно средство. Коката, от която се прави и чай, се използва като лек стимулант или при височинна болест в Андите, отбелязва AP.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:01 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още