IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Непланирано раздвижване

Превръщането на физическата дейност в навик прави тялото по-жизнено и подвижно

09:24 | 07.04.10 г.
Непланирано раздвижване
Да се разходиш до офиса на колегата, вместо да изпратиш мейл по пощата, е една от малките промени в живота, които могат да помогнат на хората да намалят теглото си. Навикът да се правят леки упражнения е от полза сам по себе си, но той също мотивира за по-голяма физическа активност, твърди Дейвид Конрой, доцент по кинезиология в Университета в Пенсилвания, САЩ, цитиран от вестник Daily Telegraph.

Според него малките промени могат да доведат до по-големи ползи за цялостния човешки организъм. Ако превърнете физическата активност в навик, много по-лесно е да бъдете подвижен и жизнен, смята Дейвид Конрой.

В изследването, което е обхванало 200 студенти, била проследена връзката между физическата активност и нивото на "несъзнателната дейност". Резултатите показали, че хората, които вършат повече непланирана физическа дейност, са като цяло по-положително настроени към движението.

Примери за непланирани движения са изкачването на стълбите вместо изчакването на асансьора, ходенето до по-далечните магазини на пазар, паркирането на по-отдалечени места от офиса или дома.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:26 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още