IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Университет на хамбургера и в Китай

В университета на веригата за бързо хранене McDonald's ще се обучават млади мениджъри

09:02 | 31.03.10 г.
Университет на хамбургера и в Китай
Американската верига за бързо хранене McDonald's откри първия си "Университет на хамбургера" в Китай, в който ще обучава нови поколения мениджъри на фона на усилията на множество чуждестранни компании да развиват и задържат китайските специалисти в страната, предаде АР.

За McDonald's Китай е най-бързо разрастващият се пазар в света, посочва Тим Фентън, президент на компанията за Азия, Тихия океан, Близкия изток и Африка. Пазарът на "неофициалното хапване навън" в страната, който достига обем от 300 млрд. долара годишно, се разширява с темпо от 10 на сто годишно спрямо растежа от 2-3 на сто в САЩ.

Веригата открива "Университета на хамбургера" на фона на усилията на чуждестранните компании да обучават местни мениджъри, които обаче не успяват да задържат, тъй като младите и амбициозни служители се насочват към по-добри възможности за професионално развитие.

Америкaнската търговска камара оповести резултати от проучване, според които 202 международни компании променят стратегиите си, за да се приспособят към увеличаващите се разходи и силното текучество на персонала, допълва АР.

Университетът на хамбургера е основан през 1961г. в един от ресторантите на McDonald's в щата Илиноис, САЩ. Днес той обучава повече от 5 000 студенти на година от над 119 страни от целия свят, има 13 учебни зали, 300 аудитории, 12 интерактивни учебни зали за работа в екип и три кухненски лаборатории. За лекциите се грижат 30 професори, а от създаването му до днес университетът е дал дипломи на над 80 хиляди мениджъри.

Обучението може да се извършва на 28 различни езика, а студентите, които са заявили желание да се обучават в Университета на хамбургера, получават Макдиплома и познания в различните аспекти на бизнеса и мениджмънта. Голяма част от завършилите имат възможност да започнат работа в лабораториите на McDonald's, където да разработят нови методи за подобряване вкусовите качества на храната, предлагана в заведенията.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:35 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още