IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изложение на вина в Бордо

Тази година се очаква рекорден брой посетители на изложението, което да сложи край на слабия търговски период във винарството

11:24 | 29.03.10 г.
Изложение на вина в Бордо
В прочутия с вината си френски югозападен град Бордо днес се открива търговско изложение на вина от реколта 2009 година, на което се очаква да се стекат рекорден брой професионалисти от сектора, въпреки все още трудния икономически период във винарството, тъй като още отсега миналогодишната реколта е обявена за изключително качествена, предаде FP.

Тази година по данни на Съюза на марковите вина на изложението ще участват 6000 представители на бранша, които ще дегустират вината в престижните замъци в региона и ще ги оценяват, преди да сключат - най-вероятно - търговски договори за продажба.

Реколта 2005 година привлече 5475 посетители, което навремето бе рекорд в сектора, посочи Жан-Марк Гиро, председател на Съюза на марковите вина.

Посетителите ще дойдат от Франция, Съединените щати, Белгия, Великобритания, Германия и - за пръв път на пазара на новата реколта - от Китай.

Специфичното за изложението в Бордо е, че през седмицата от 29 март могат да се сключват договори за закупуване на вина при фиксирани цени от края на април до края на юни за по-нататъшно бутилиране.

През 2009 година продажбите на вината от региона на Бордо бяха катастрофални.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още