IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кралят на Белгия опроверга слухове за богатството си

Според наскоро излязла книга принц Алберт Втори е собственик на имущество, което е 80 пъти повече от сумата, която получава годишно като държавен глава

16:01 | 16.03.10 г.
Кралят на Белгия опроверга слухове за богатството си
Кралят на Белгия Албер Втори отхвърли категорично твърдението, че е милиардер.

Лъжливата информация за състоянието му бе разпространена в книга за богатството на кралското семейство в Белгия и на краля. В нея се твърди, че личното богатство на крал Албер Втори възлиза на повече от един милиард евро, което е над 80 пъти от гласуваната му "цивилна листа" или сумата, с която той разполага годишно като държавен глава на Белгия. И това е само една приблизителна оценка, добавя авторът на книгата Тиери Дебелс.

В комюнике на кралския дворец бе посочено, че изнесените цифри в книгата нямат нищо общо с действителното състояние на нещата. Отделно от това говорителят на кралския дворец Еманюел де Бау, заяви, че опровергава "най-категорично това число, тъй като то е напълно измислено".

В Белгия се смята, че личното богатство на крал Албер Втори е много по-малко от споменатата сума в книгата на Тиери Дебелс.

Авторът основава оценките си на отдавна опроверган случай с акции на предишния белгийски крал Бодуен, завещани на брат му Албер в белгийска банка, което според автора на книгата "даже не включва гигантските наследства на Кобургите" (белгийският крал от фамилията на Кобургите).
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:56 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още